Het laatste nieuws

 • 16-03-'18 Welke dagen kunt u de komende feestdagen periode wel en niet bij ons terecht?

  Op Goede Vrijdag 30 maart,  kunt u volgens de gebruikelijke openingstijden bij ons terecht. Ook op Bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei, zijn wij dit jaar volgens de gebruikelijke tijden geopend.  

  Verder zijn wij uiteraard wel gesloten op de officiële feestdagen. Dit is op 2e paasdag (maandag 2 april), Koningsdag (vrijdag 27 april), Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) en 2pinksterdag (maandag 21 mei).

  Kijk onder “locaties” voor de gebruikelijke openingstijden.

 • 24-07-’17 Sluiting locatie Swetterhage per 18 Augustus 2017

  Op 18 augustus verhuist het regiokantoor naar het nieuwe gebouw op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude. Per deze datum komen ook de mogelijkheden voor bloedafname en afgifte van materialen te vervallen. Dit in verband met de geringe aanloop op deze afnamelocatie. De laatste mogelijkheid voor het inloopspreekuur is op vrijdag 11 augustus tussen 10:00 uur en 11:00 uur. Wel blijft SCAL de bewoners van Swetterhage zelf ondersteunen.


  De dichtstbijzijnde alternatieve locatie is de praktijk van huisarts Kortmann. Hier is elke ochtend de mogelijkheid voor bloedafname van 8:00 uur tot 9:00 uur. De praktijk van huisarts Kortmann bevindt zich aan de Dorpsstraat 33A in Zoeterwoude dorp. Gedurende de zomerperiode kunnen deze tijden iets gewijzigd zijn. Bezoek onze website voor de laatste informatie over de openingstijden van al onze locaties; www.scal.nl/locaties.

 • 18-07-’17 Sluiting Sport Medisch Centrum Leiden

  Per 21 juli 2017 zullen de deuren helaas sluiten voor het Sport medisch centrum Leiden (SMCL) U kunt per heden geen afspraken meer maken voor sportmedische keuringen, verplichte sportkeuringen of blessure consulten. Ook kunnen huisartsen niet meer verwijzen naar de sportartsen van het SMCL.


  De afgelopen jaren hebben de sportartsen talloze keuringen en consulten verzorgd voor de inwoners van Leiden en omgeving. Met de keuringen voor de Alpe d’HuZes, de informatie over verantwoord sporten en de avonden speciaal sporten met kinderen hopen zij een positieve bijdrage aan bewegend Nederland te hebben geleverd.


  Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben geïnformeerd. Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 071 516 00 20 Medewerksters van SCAL medische diagnostiek staan u graag te woord.

 • 18-07-’17 Uitnodiging nascholing Malaria

  Bericht aan de huisartsen. SCAL organiseert op dinsdag 5 september 2017 een nascholing over malaria en andere vector borne parasitaire infecties in de huisartsenpraktijk. Deze wordt gegeven door Dr. Theo Mank, parasitoloog, Streeklaboratorium Haarlem.


  Tijdens de nascholing "Malaria en andere vector borne parasitaire infecties" zal de nadruk liggen op het onderwerp Malaria. Na een korte introductie komen naast Malaria ook Leishmaniasis en Trypanosomiasis aan bod. Voor deze nascholing is accreditatie aangevraagd.


  Het programma:

  17.30 – 18.00  uur   Inloop, inschrijving, broodjes en soep


  18.00 – 18.15  uur   Introductie SCAL


  18.15 – 19.30  uur   Malaria en malaria diagnostiek


  19.30 – 19.40 uur    Pauze: koffie en thee


  19.40 – 20.30 uur    Leishmaniasis en...

 • 30-5-'17 Aangepaste openingstijden tijdens de zomer

   


    


   


   


  De openingstijden van een aantal van onze afnamelocaties zijn tijdelijk gewijzigd in de zomerperiode. Hieronder vindt u een overzicht van de wijzigingen.  • Alphen aan den Rijn, Centrum (Maranathakerk) van Maandag 10 juli t/m vrijdag 18 augustus ; Gehele periode Gesloten. 

  • Alphen aan den Rijn, Gebouw Rijnaarde van Maandag 10 juli t/m vrijdag 18 augustus; Gehele periode Gesloten

  • Katwijk aan zee, Prins Hendrikkade van Maandag 10 juli t/m vrijdag 18 augustus; Alleen open op Ma t/m Vr 11:00- 12:00...